Шукати в цьому блозі

понеділок, 8 квітня 2013 р.

Свято Книги


В цьому році Тиждень дитячого читання закінчився 29 березня в ОДБ ім. Н.К. Крупської підбиттям підсумків конкурсу «Найкращий читач року – 2013», де були присутні найкращі читачі Одеси та області, дитячі письменники, керівники дитячого читання.
Діти ретельно та старанно готувалися до «книжкового» свята. Членам журі – голова журі Дрямін О.Й. – письменник Одещини, журналіст, громадський діяч, атаман війська Чорноморського козацтва ім. Б. Хмельницького, Омельченко Ю.С. – директор Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.Грушевського, Понамаренко Л.Ф. – директор Одеської обласної юнацької бібліотеки ім. В. Маяковського, Дяченко І.І. – головний спеціаліст відділу культосвітньої роботи та народної творчості управління культури і туризму, національностей та релігій Одеської облдержадміністрації - були представлені улюблені книжкові герої, зображені їх сценічні образи.
Школярі для виступів використовували і сучасні технології, які дозволяють поєднувати читання й комп’ютерні можливості. Учні шостих та сьомих класів підготували відеопрезентації-розповіді про важливу роль книги і читання у житті підростаючого покоління.
Діти мали можливість показати, а то й довести одноліткам різних шкіл області й району, вчителям, батькам свою ерудованість, начитаність, креативність, творчий підхід до вирішення поставлених завдань тощо.
Для школярів були проведені «книжкові» вікторини, в якій за кожну правильну відповідь – бублик. Володар найбільшої кількості бубликів і став переможцем у вікторині.
За результатами конкурсу журі обрало чьотирьох переможців:


- Унтілова Марія (смт. Сарата, 6 кл.);


  • Паладій Олександр (м. Татарбунари, 7 кл.);



  • Демченко Єлизавета (м. Татарбунари, 6 кл.);




  • Смоленко Анастасія (с. Софіїївка Б-Дністровського району, 7 кл.).





    Та за умовами конкурсу лише лва з них можуть поїхати до Львова.  Адміністрація обласної бібліотеки буде клопотати перед Форумом видавців про надання можливості усім чотирьом переможцям.
За період проведення (районного та обласного етапів) в конкурсі взяло участь понад 4000 юних читачів. 

Усього до обласної бібліотеки приїхали переможці районного етапу конкурсу з 20 районів. Усіх прибулих було нагороджено книгою та запрошено доколективної екскурсії до Одеського театру ляльок.












Завдяки таким конкурсам, діти користуються можливістю поспілкуватися один з одним, познайомитися з новими людьми, обговорити головних героїв та сюжет улюблених книжок, поділитися «читацьким» досвідом. Адже саме книга відкриває дитині навколишній світ, дарує нових друзів, об’єднує у спільноти.   



Виртуальний книжный бал в книжном королевстве

Під час весняних шкільних канікул, вже традиційно в бібліотеках області проходять масові заходи, присвячені Тижню дитячого читання.
В рамках Тижня дитячого читання 27 березня в районній дитячій бібліотеці с. Шабо відбулося Свято книги і читання.
На сцені перед присутніми з’являлися улюблені всіма книжкові герої: Шехерезада (Крюгер М.), Попелюшка (Баранова Д.), Колобок (Пашкевич Т.), Червона Шапочка (Воровіна О.), Лисичка (Кузнєцова Н.), Роксолана (Макаренко Н.), Котигорошко (Агафонов О.), Речник (Манаков О.), Гекльберрі Фінн (Смоленко А., с. Софіївка Білгород-Дністровського району), які розповідали про важливість книги, її повчальну та важливу роль у житті кожної людини. 



Виступ кожного героя супроводжувався театралізованим виступом, граціозним танцем, що разом становило композицію, прославляючи Книгу.
З теплими словами вдячності Книзі, про її роль у житті виступили заступник голови Білгород-Дністровської райдержадміністрації Петренко С.П. Світлана Петрівна щиро побажала наснаги співробітникам бібліотеки у навчанні дітей повазі до Книги, прищепленню школярам любові до читання, подарувала бібліотеці цінні подарунки – книги та ікони.
До щирих і теплих привітань зі святом Книги приєдналися вчитель місцевої школи естетичного виховання, шабська письменниця Кобзєва Н.С., голова Шабської сільської ради Мунтян С.Г., начальник відділу культури і туризму Білгород-Дністровської РДА Корчагіна Д.І., 




директор обласної юнацької бібліотеки ім. В. Маяковського Пономаренко Л.Ф., які поділилися з присутніми спогадами про своє знайомство з бібліотекою, першою прочитаною книгою, вручили подарунки.
Зі словами подяки за свято Книги виступила директор обласної дитячої бібліотеки ім. Н.К.Крупської Палій Т.А., у якому Тетяна Андріївна підкреслила важливу роль книги в житті дитини, необхідність читання у процесі формування особистості. Адже одну книжку можна перечитувати багато разів і щоразу виносити щось нове для себе. Також директор ОДБ ім. Н.К.Крупської надала районній бібліотеці книги (близько 384 примірника) з фонду обласної бібліотеки для оформлення пересувної книжкової виставки "Дивосвіт скарбів книжкових" з метою залучення віддалених користувачів дитячих бібліотек до новітніх видань. Дітям, які брали участь у концертній програмі Палій Т.А., директор обласної бібліотеки для дітей ім. Н.К. Крупської  подарувала книги.


Юні читачі були щасливі за отриману можливість «доторкнутися» до свята Книги.













1 коментар:

Белгород - Днестровская районная детская библиотека с. Шабо сказав...

Діти, що читають – майбутнє України»
Знову в гостинній залі Одеської обласної бібліотеки для дітей ім. Н. К. Крупської зібралися кращі юні читачі, фіналісти з міст і районів всієї Одещини.
На конкурс, що проводиться з 2005 року, за традицією, щороку збираються кращі читачі, учні 6 – 7 класів.
Тож у фіналі обласного свята-конкурсу діти змагалися за звання «найкращих читачів Одещини 2013 року».Кожен з конкурсантів мав можливість презентувати себе як особистість,показати себе в образі літературного героя та представити найулюбленішу книгу. А також взяти участь у конкурсі «Чи уважний я читач?», представити на оцінювання щоденники читання.
Всі учасники цікаво представили себе. Це не просто читаючі діти, а майже всі вони відвідують і гуртки різноманітні, і спортивні секції, і музичні школи, навіть самі пишуть вірші і казки. Також діти з великою зацікавленістю і задоволенням поспілкувались з одеським письменником Дряміним Олегом Йосиповичем, який презентував свою нову книгу, відповів на запитання юних читачів та дав згоду провести літературні читання в рамках проекту «Україна читає дітям» в нашій бібліотеці.
Однією з переможців конкурсу – 2013 стала Смоленко Настя (с. Софіївка, Білгород – Дністровського району), 7 клас). Вона була найкращою серед кращих. І в цьому році представляти наш район в місті Львів буде саме вона! Ми горді цією перемогою і дякуємо Одеську обласну бібліотеку за прекрасне свято читання, читачів та Книги.
Конкурс житиме, тому що діти читають, та люблять книги! А працівникам ООБ здоров*я, наснаги та натхнення!

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, з метою поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бі...