Шукати в цьому блозі

середу, 16 квітня 2014 р.

Річниця Перемоги в Одесі
Цього разу ми вирішили дещо змінити формат святкування 70-річчя визволення Одеси від німецько-фашистських загарбників. Крім традиційних виступів дітей-школярів – наших читачів (учні 9-х класів ЗОШ №105 та 68) в бібліотечній аудиторії, перегляду відеоролику з документальними фактами війни в Одесі, виступу ветерану Великої Вітчизняної війни - полковника Володимира Гавриловича Никитюка (учасник оборони Москви, звільнення Мінську та Кенігсбергу, нагороджений двома орденами Вітчизняної війни І і ІІ ступеню. Війну закінчив в званні лейтенанта, командира взводу станкових кулеметів системи «Максим»), ми добавили й нові фрагменти в формат традиційних зустрічей.
15 квітня в Одеській обласній науковій бібліотеці ім. М.Грушевського на запрошення колективу Одеської обласної бібліотеці для дітей ім. Н.К.Крупської відбулася презентація  трилогії «Черные комиссары», «Батарея», «Севастопольский конвой» академіка, відомого одеського письменника, науковця, громадського діяча та  багаторазового лауреата  Міжнародних премій - Богдана Івановича Сушинського.
Все дійство – виступи дітей - розповідь про героя Радянського союзу Олександра Марінеско, ветерану Великої Вітчизняної війни, одеського письменника відбувалося в форматі скайп-естафети «Навіки пам’ять збережемо» з Київською національною бібліотекою для дітей.
На завершення програми – школярі київських загальноосвітніх шкіл привітали одеських глядачів, ветеранів, гостей з історичним святом – 70-річчям визволення Одеси від німецько-фашистських загарбників.
З екрану лунали привітальні вірші та пісні на воєнні теми. Зустріч закінчилася теплими оплесками з обох боків скайп-спілкування та щирими побажаннями мирного неба й щасливого життя на довгі роки.      


Немає коментарів:

Незабаром – одне з головних свят року для українців 5 травня Великдень в Україні — державне свято, присвячене події воскресінню Христа. Для...