Шукати в цьому блозі

середу, 26 квітня 2017 р.



Прес-реліз
Обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія – 2017.
Найкращий читач року»

28 квітняв 2017 року в приміщенні Одеської обласної бібліотеки для дітей             ім. В. Катаєва відбудеться Обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія – 2017. Найкращий читач року».
Це довгоочікуване Свято дитячої книги наших читачів. Вже стало традицією, в Одеській обласній бібліотеці для дітей ім. В. Катаєва проводити обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач 2017 року», де зустрічаються найактивніші читачі 6-7 класів та їх улюблені герої. Конкурс передбачає реєстрацію читацьких рекордів (найбільша кількість прочитаних книг, відвідувань бібліотеки) найкращих читачів загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів та дитячих бібліотек України.
Організацію та проведення конкурсу здійснюють громадська організація «Форум видавців» та Національна бібліотека України для дітей. Співавторами є ряд обласних бібліотек для дітей України.
Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач 2017 року»  є відкритим і проводиться як творче змагання дітей в усіх адміністративно-територіальних одиницях України  (читачі шкільних, сільських, міських, районних і обласних бібліотек для дітей України). Конкурс «Найкращий читач – 2017» проводиться з метою:
·         заохочення дітей до системного читання, виявлення читацьких уподобань та пріоритетів, популяризації найкращої української та світової літератури для дітей, вироблення в учнів навичок самостійної роботи з книгою;
·         привернення уваги громадськості, державних установ, фондів, спонсорів та меценатів до проблем дитячого читання;
·         сприяння забезпеченню рівного доступу всіх дітей до найкращих надбань українського та світового книговидання.
У Конкурсі беруть участь бібліотеки для дітей Одеси та Одеської області вже 13 років. Це майже 40 000 читачів та 38 переможців заключного обласного туру конкурсу, які отримували головний приз  - подорож до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія». Найактивнішими цього року були: Татарбунарська РДБ,  Подільска  МДБ, Кодимська РДБ, Саратська РДБ, Окнянська РДБ, Овідіопільска ЦБС, Березівська РДБ, Білгород-Дністровська ЦБС, Одеська МЦБС для дітей.
Цього року формат обласного конкурсу проходитиме за такою програмою:
·         костюм улюбленого героя;
·         електронна презентація улюбленого твору;
·         найулюбленіша книга.
Виступи дітей-переможців районних і міських конкурсів «Найкращий читач року» проходитиме у святковій атмосфері, з театральними та ігровими елементами. Члени журі оберуть двох переможців, які отримають титул «Найкращий читач року – 2017». Усі учасники конкурсу отримають сертифікати учасника Конкурсу та подарунок.
Склад журі:
Голова – Сушинський Богдан Іванович – академік, письменник.
Члени журі: Козловська Лариса - представник Інтелектуального форуму; Рутковський Володимир - письменник; Хаєцький Андрій - письменник; Тарасова Ольга - представник Обласного управління культури; Человська Олена - директор ОЮБ; Лівшиц  Дар - ООО «Одесакнига».
Ініціативність, вміння вирішувати проблеми, гнучкість, інноваційність і креативність бібліотекарів складають концепцію успіху у популяризації дитячого читання. Керівники дитячим читанням, які супроводжують переможців конкурсу, поділяться своїм досвідом роботи з дітьми-читачами на семінарі «Соціальне спрямування діяльності: бібліотеки для дітей». Семінар для заступників директорів ЦБС по роботі з дітьми проходитиме за окремою програмою.
Прес-центр ООДБ ім. В. Катаєва


Немає коментарів:

Незабаром – одне з головних свят року для українців 5 травня Великдень в Україні — державне свято, присвячене події воскресінню Христа. Для...