Шукати в цьому блозі

понеділок, 27 лютого 2023 р.


З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, з метою поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечних куточків, формування книжкових поличок в укриттях та гуманітарних штабах у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях, які постраждали внаслідок російської військової агресії, Уповноважений із захисту державної мови за підтримки Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнського проєкту «Єдині», студентських мовних омбудсменів, Асоціації мовних курсів започатковує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!».
Зазначений проєкт спрямований на покращення психоемоційного стану людей, які знаходяться під щоденними ворожими обстрілами, а також на підтримку читання українськомовної літератури з метою підвищення соціальної активності та свідомості громадян, популяризації української мови, використання її у повсякденному житті.




Щиро дякуємо ТОВ "КТБ "АЛЬФА" директорці Гуріній Наталії
за подаровані книги авторки Неллі Топольскої📚 читачам🧑‍🤝‍🧑👯 Одеська обласна бібліотека для дітей ім. В.Катаєва
Ці видання підготовлені за сприяння державної установи Український інститут книги
Гарна новина! Книги видавництва КТБ «АЛЬФА» у 2023 році брали участь у мистецькому конкурсі за сприяння Українського інституту книги. Професійна комісія виділила дві книги серед багатьох інших – і ось результат: на полицях українських бібліотек з’явилися книги видавництва КТБ «АЛЬФА». Змістовні, цікаві, яскраві, стильно оформлені!
Неллі Топська «Геній світла. Архип Куїнджі»
Книга розповідає про видатного художника Архипа Куїнджі, життя якого було не менш дивовижним, ніж його полотна. Бо він жив немов всупереч усьому – своєму походженню, злидням, життєвим обставинам. Всупереч самій долі. Художник пройшов тернистий шлях від неприйняття його творчості, уїдливої критики до гучної слави – він досягнув такого грандіозного успіху, котрий рідко кому з митців випадає за життя.
На сторінках видання перед читачами постає притягальна постать Архипа Івановича – великого майстра, генія світла, сильної непересічної особистості, порядної та чесної людини. Людини, незмінно вірній собі та вибраному шляху. Людини, котра пристрасно любила мистецтво. Людини, яка жила з Богом у серці. Можливо, саме тому якимось особливим (і божественним, і разом з тим по-справжньому земним) світлом наповнені його полотна.
Книга розповідає про видатного художника Архипа Куїнджі, життя якого було не менш дивовижним, ніж його полотна. Бо він жив немов всупереч усьому – своєму походженню, злидням, життєвим обставинам. Всупереч самій долі. Художник пройшов тернистий шлях від неприйняття його творчості, уїдливої критики до гучної слави – він досягнув такого грандіозного успіху, котрий рідко кому з митців випадає за життя.
На сторінках видання перед читачами постає притягальна постать Архипа Івановича – великого майстра, генія світла, сильної непересічної особистості, порядної та чесної людини. Людини, незмінно вірній собі та вибраному шляху. Людини, котра пристрасно любила мистецтво. Людини, яка жила з Богом у серці. Можливо, саме тому якимось особливим (і божественним, і разом з тим по-справжньому земним) світлом наповнені його полотна.
Видання адресоване дітям середнього та старшого шкільного віку, а також усім, хто кохається в українському мистецтві.
Неллі Топська «Жила-була родина»
Твори про родину незмінно викликають інтерес у дітей, адже сім’я – безцінний мікросвіт особистості, що символізує збірний образ Батьківщини. Читаючи такі книги, діти бачать себе ніби збоку, а зіставлення себе зі своїми однолітками – літературними героями – допомагає малюкам замислитися: «Який я?». До того ж подібна художня література відіграє значну роль у створенні сприятливої психологічної обстановки у родині. Спільне читання сприяє знаходженню контакту між дорослим та дитиною, дає можливість краще зрозуміти одне одного, обговорити ситуації, що зустрічаються у творі, висловити свою точку зору.
На сторінках книги Неллі Топської живе родина Уманських – зі знайомими кожному проблемами та радощами, буднями та святами. Звичайнісінька сучасна родина – така, як твоя чи моя. І разом з тим, особлива. Так само, як твоя і моя. Можливо, хтось впізнає себе у непосидючому Сашкові або у розважливій Ганнусі. А може, у когось є лялька, котрій можна довірити будь-які секрети. Чи у домівці живе кіт, схожий на Персика? Звісно, усі домочадці дуже різні, й у них, бува, трапляються всілякі непорозуміння та негаразди. Але це їм аніскілечки не заважає щиро любити одне одного.
Книга адресована дітям молодшого шкільного віку, їхнім батькам, а також усім, кому не байдужі сімейні цінності.














Отримали подяку від
Український інститут книги за наш внесок у культурний і освітній розвиток Одещини.
Дякуємо за високу оцінку нашої роботи
На зображенні може бути: текст
Переглянути статистику та оголошення
Усі реакції:
Ви та ще 26








_________________----______------------__------------------

Колеги та друзі!!
Просимо підтримати наших учасників Одеської області.
Бо саме лайками визначатимуть 5 щасливчиків, які отримають заохочення за активну популяризацію цікавинок рідного краю.
Поспішайте, голосування триває до 27 жовтня!
Ставте свої відзнаки під роботами тут: https://padlet.com/nbkidskiev/padlet-gdsmnexntxy2g32l












ПОЛОЖЕННЯ

про обласний тур VI  Всеукраїнського конкурсу

“Лідер читання – 2023

у рамках відзначення на державному рівні ювілеїв українських письменників:

 Марка Вовчка, Ольги Кобилянської, Бориса Грінченка

 

I. Загальні положення

            1.1.  Це Положення визначає порядок проведення щорічного всеукраїнського конкурсу «ЛІДЕР ЧИТАННЯ» (далі — Конкурс).

1. 2. Конкурс проводиться за ініціативи Національної бібліотеки України для дітей (далі — НБУ для    дітей) спеціалізованими бібліотеками України для дітей за сприянням Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY.

1.3. Конкурс проводиться з метою:

        розвитку інтелектуального потенціалу дітей України;

  пошуку нових дієвих та гармонійних форм національно-патріотичного виховання;                      

заохочення дітей та підлітків до систематичного читання;                                                                  

                    популяризації та підтримки дитячого читання;                                                                                             

                    підвищення ролі книги серед дітей;                                                                                                     

                    заохочення юних до змістовного дозвілля;

                    розвитку комунікативних навичок, критичного мислення, кращої соціалізації і самореалізації завдяки читанню

                    підвищення міжнародного авторитету України.

1.4. Основним завданням Конкурсу є:

                    залучення широкого загалу дітей до активної участі у культурному житті країни; 

                    розвиток зацікавленості дітей у читанні завдяки «відкриттю» ними книги як результату плідної праці багатьох людей та неповторного засобу самовираження;

                    стимулювання дитячих бібліотек до розробки та впровадження власних програм популяризації дитячого читання та залучення до участі у них читачів;

                    активізація роботи шкільних, сільських, дитячих та юнацьких бібліотек;

                    збільшення кількості читачів у шкільних, дитячих та сільських бібліотеках;

                    популяризація найкращих надбань української і світової класичної та сучасної літератури;

                    консолідація зусиль громадськості, державних і недержавних установ і організацій, засобів масової інформації для вирішення проблеми дитячого читання.

             1.5. Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на сторінках соціальних мереж дитячих бібліотек та ЗМІ.

1.6. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» від 1 червня 2010 р. № 2297-VI.

II. Участь у Конкурсі

2.1. Учасниками Конкурсу «Лідер читання» можуть стати зареєстровані користувачі бібліотеки 5 - 9 класів, які читають книжки та є активними учасниками різноманітних заходів з підтримки та популяризації дитячих книг і читання, творчих зустрічей з авторами.

2.2. Бібліотечні програми підтримки читання — це тривалі комплекси заходів переважно під час шкільних канікул, коли діти можуть щоденно певний час перебувати у бібліотеці та брати участь у подіях. Такі програми багато років реалізуються у дитячих бібліотеках України: Всеукраїнський тиждень дитячого читання,  осінні та весняні читання, літні програми змістовного дозвілля, «Книжкові вікторини» та інші тематичні програми, які залучають дітей не лише до читання книжок, а й до творчості, критичного мислення, формування власної точки зору, вчать висловлювати свою думку. Обов’язковим елементом таких програм має стати певна система рейтингів — оцінювання, яке допоможе визначити справжніх лідерів читання.

2.3. Для участі у конкурсі необхідно надіслати на електронну адресу  Одеської обласної бібліотеки для дітей ім. В. Катаєва (oodb@ukr.net) резюме, а також портфоліо на лідера читання вашої бібліотеки. По 1 учаснику від міста, району, селища. Портфоліо має включати в себе: досягнення даного читача, його участь у конкурсах, масових заходах, організованих бібліотекю, можливо якісь його проекти по залученню однолітків до читання і та інше. Його участь у бібліотечних програмах підтримки дитячого читання.

2.4. Роботи  приймаються  до  15.08. 2023 року.

 

III. Строки проведення Конкурсу

              3.1. Конкурс проводиться у два тури:

              - перший — на обласному рівні з 5 червня до 1 вересня;

              - другий, підсумковий — на всеукраїнському, у вересні.

 

IVФінансове забезпечення Конкурсу

4.1. Конкурс проводиться на безоплатній основі.

 

V. Організаційний комітет Конкурсу

5.1. Для проведення І туру створюється обласний оргкомітет та журі.

5.4. Обласне журі Конкурсу підбиває підсумки І туру, визначає одного переможця, який братиме участь у ІІ підсумковому турі.

 

VI. Визначення та відзначення переможців Конкурсу

6.1. Визначення переможців Конкурсу відбуватиметься щороку на базі однієї з бібліотек для дітей країни у рамках проведення заходів з підтримки книжки й читання.

6.2. Програму підведення підсумків для визначення переможців готує бібліотека, яка є базою проведення підсумкового туру.

6.4. Відзначення переможців Конкурсу планується на базі університету Григорія Сковороди в Переяславі.

6.3. Переможці Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання» увійдуть до складу національного дитячого журі міжнародної премії IBBY.





Запрошуємо вас долучитися до Всеукраїнського літературного конкурсу «Творчі канікули-2023»       


Положення
про Всеукраїнський дитячий літературний конкурс
«Творчі канікули 2023»
1. Загальні положення
1.1. Це Положення визначає порядок проведення Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули-2023» (далі — Конкурс).
1.2. Організаторами Конкурсу є: Національна секція Міжнародної ради з дитячої книги (UA IBBY), Національна спілка письменників України, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», Національна бібліотека України для дітей. Організаційно-методичне забезпечення Конкурсу здійснює Національна бібліотека України для дітей.
1.3. Конкурсом передбачається залучення до організації та проведення нових партнерів, підтримка яких сприятиме виконанню мети Конкурсу.
1.4. Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національної бібліотеки України для дітей, сайтах обласних бібліотек для дітей та Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва, а також у засобах масової інформації.
1.5. Конкурс проводиться в електронному форматі.
1.6. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» від 1 червня 2010 р. № 2297-VI.
1.7. Для організації та проведення Конкурсу затверджується склад головного та обласного журі.
1.8. За результатами проведення Конкурсу буде видано збірку кращих дитячих творів.
  1. Мета і завдання
2.1. Мета Конкурсу — сприяння формуванню у дітей та підлітків патріотичних почуттів — любові до рідної природи, краю, Батьківщини; прищеплення любові до рідної мови; розвиток естетичної свідомості, здатності до творчої самореалізації, створення умов для реалізації творчих здібностей та талантів дітей.
2.2. Завдання Конкурсу — самоідентифікація дитини як невід’ємної частини українського суспільства; розвиток інтелектуального потенціалу України; пошук дієвих та гармонійних форм національно-патріотичного виховання; збереження культурної спадщини України, залучення широкого загалу дітей та підлітків до активної участі в культурному житті країни; підвищення культурного рівня дітей.
3. Умови Конкурсу
3.1. У Конкурсі беруть участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях:
читачі-учні (вихованці) 11-13 років;
читачі-учні (вихованці) 14-18 років.

  1. Конкурс проводиться у 7 номінаціях:
  • «Знайомтеся — це ми!»
  • «Моя Україна: з вірою у Перемогу»
  • «Природа — джерело натхнення та краси»
  • «І в кожному із нас уже живе філософ!»
  • «Моя майбутня професія»
  • «Безмежний світ моєї уяви»
  • «Далі буде? Ні, «далі» — вже є!»

  1. Конкурс проводиться з 1 червня по 15 листопада 2023 року у два тури:
 перший – з 1 червня по 15 вересня на обласному рівні;
другий, підсумковий – з 15 вересня по 15 листопада в місті Києві.
3.4. Учасники Конкурсу кожної вікової категорії готують прозовий або поетичний твір, який за темою відповідає певній номінації.
3.5. Творчі роботи надсилаються в електронному вигляді на електронну
адресу, зазначену на сайті обласної бібліотеки для дітей.

Вимоги до роботи:
обсяг не більше 8 сторінок у форматі Microsoft Word або RTF, шрифт – Times New Roman (12 розмір), 1,5 міжрядковий інтервал, усі поля – 1,5 см, сторінки формату А4, без ілюстрацій та додаткового оформлення.
Обласні оргкомітети до 15 вересня 2022 року надсилають на електронну адресу Національної бібліотеки України для дітей  на розгляд Головного журі до 14 робіт від кожної області (за наявності по 1 роботі у кожній номінації для кожної вікової категорії).
3.6. Учасники-автори зазначають свої дані (ПІБ, вік, домашню адресу, контактний телефон) на останній сторінці конкурсної роботи (документ у формат Microsoft Word або RTF) та додатковим вкладенням (окремим файлом у форматі JPG) прикріплюють своє портретне фото.
Роботи учасників направляються на електронну адресу Одеської обласної бібліотеки для дітей:  ооdb@ukr.net до 28 cерпня  2023 року  включно.
3.7. На Конкурс приймаються тільки індивідуальні роботи.
3.8. До участі у Конкурсі не допускаються роботи, які не відповідають умовам, визначеними цим положенням.
4. Організаційний комітет і журі Конкурсу
4.1. Для підготовки та проведення Конкурсу створюється Головний організаційний комітет.
4.2. Для проведення першого туру Конкурсу в регіонах України створюються місцеві організаційні комітети та обласні журі, склад яких затверджується наказом директора обласної бібліотеки для дітей.
4.3. Для визначення переможців у другому турі головний організаційний комітет визначає склад Головного журі, до якого входять представники організаторів Конкурсу, дитячі письменники та поети (за згодою).
4.4. За підсумками роботи обласні журі та Головне журі складають протоколи, які підписуються головою та секретарем журі Конкурсу.

5. Визначення та відзначення переможців Конкурсу
5.1. Головне журі Конкурсу визначає переможців у кожній віковій категорії для кожної номінації.
5.2. Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та подарунками.
5.3. Крім переможців Головне журі відбирає та рекомендує кращі роботи учасників другого туру для подальшої публікації у збірнику.








     Не забудьте до четверга підготувати свою найкращу вишиванку, щоб долучитися до цього яскравого і патріотичного флешмобу!


       Запрошуємо взяти  учась у Всеукраїнському конкурсі проєктів «Моя нова бібліотека», проводиться як творче змагання дітей в усіх адміністративно-територіальних одиницях України.

Організатори Конкурсу: Національна бібліотека України для дітей, ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» у партнерстві з Національною спілкою художників України. Обласні бібліотеки для дітей є співорганізаторами Конкурсу та координаторами його проведення в областях.

Головним конкурсним завданням є: створення дизайну оновленої сучасної бібліотеки або окремого її простору, який буде покладено в основу відбудови пошкоджених та зруйнованих під час війни бібліотек для дітей. На Конкурс приймаються індивідуальні та колективні роботи — оригінальні дизайнерські проєкти, які містять авторське бачення щодо оновлення простору дитячих бібліотек.

   Конкурс проводиться з 10 березня по 30 вересня 2023 року у три етапи:
        • перший — з 10 березня по 28 липня на місцевому рівні;
        • другий — з 31 липня по 25 серпня — на обласному рівні;
        •
    третій (підсумковий) — 26 серпня по 30 вересня — на загальнодержавному рівні в НБУ для дітей.

      Готові проекти надсилаються з коротким повідомленням: ПІБ автора у називному відмінку, його повна дата народження, домашня адреса (поштова), контактний телефон для зв’язку керівника; для колективних робіт: назва гуртка, ПІБ його керівника, мобільний телефон для зв’язку  на адресу: ООДБ ім. В. Катаєва вул. Преображенська, 64,  м. Одеса, 65045  до 13 серпня 2023 року.

                                                                                

Детальні умови читайте у Положенні https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10548




              Запрошуємо взяти участь у  Всеукраїнському дитячому конкурсі читців поезії
«Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра»
 
з нагоди 200-річчя від дня народження
 національного угорського поета Шандора Петефі. Основні завдання Конкурсу — утвердження культурно-духовних цінностей і поваги до поетичної спадщини всесвітньої літератури; виявлення та підтримка творчих здібностей дітей.
               Конкурс проводиться у змішаному форматі (наживо та онлайн) з 1 березня по 23 жовтня у два тури:  перший — з 1 березня по 30 вересня на обласному рівні з підбиттям підсумків в обласних бібліотеках для дітей;другий (підсумковий) — з 1 по 23 жовтня на загальнодержавному рівні у Національній бібліотеці України для дітейУчасть у Конкурсі беруть діти з України від 11 до 18 років у 2-х вікових категоріях: учні 5-8 класів;
 учні 9-11 класів.      
           Положення та деталі проведення за посиланням: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10518%C2%A0
 Конкурсні програми мають направлятися із коротким повідомленням про учасника-декламатора: прізвище, ім’я у називному відмінку, повна дата народження, домашня адреса (поштова), мобільний телефон для зв’язку (телефон батьків або кураторів конкурсу) на електрону адресу ООДБ ім. В. Катаєва: oodb@ukr.net до 14 вересня 2023 року.

Дякуємо за співпрацю!
 Бажаємо перемоги!

Посилання  на поезію Шандора Петефі:


Запрошуємо взяти участь у ІІ Всеукраїнсьому онлайн- конкурсі із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих».



Конкурс проводиться з 27 лютого до 28 червня 2023 року.

- Конкурсним завданням є створення колективного відеоролику-презентації, на якому колектив дітей декламує статті книжки «Конституція для всіх: і великих, і малих», які самостійно обирає для виконання завдання.

- Конкурсі беруть участь колективи (у т.ч. класи) дітей молодшого та середнього шкільного віку від 6 до 12 років. Допускається безпосередня участь у відеоролику одного дорослого.

     - Вимоги до конкурсної роботи: колектив декламаторів не менше 5 дітей на один сюжет; творчий підхід та театралізація; художнє оформлення, доповнене декоративними елементами, музичним супроводженням, фотоколажем тощо; відеозйомка МР-4 формату; розташування камери — горизонтальне; якість відео — за стандартами YouTube; тривалість — не менше 120 і не більше 300 секунд.

          - Готові відеоролики бібліотекарі, класні керівники або законні представники (у т.ч. батьки) групи учасників до 15 червня направляють до НБУ для дітей через Google-форму:https://docs.google.com/forms/d/1e7QC3n9dJhRQl72wpwlU_UnsG1Cl1tJJVgxYJ1CXBbo/viewform?edit_requested=true 

- Надсилаючи відеоролик, керівник, батько/мати чи законний представник погоджується з оприлюдненням відеоролику та надає організаторам Конкурсу згоду на його вільне та безкоштовне використання (у т.ч. демонстрацію у мережі та на телебаченні, повністю або частково) для потреб правоосвітньої діяльності.

Положення та деталі проведення за посиланням  https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10520

  

Також, просимо повідомити про участь онлайн-кокурсі на E-mailoodb@ukr.net та вказати  дані учасників згідно онлай – заяви( ім`я, призвіще, дату народження, район, місто, селище; назву бібліотеки, номер куратора конкурсу та ім`я)         

 






Для підтримки іміджу бібліотеки та залучення читача до бібліотеки,
запрошуємо приєднатися до марафону голосних читань онлайн
#Єднає_рідна_мова до Міжнародного дня рідної мови



**


Шановні друзі !
Запрошуємо взяти учась у ІІ Всеукраїнському екологічному конкурсі «Майбутнє планети у наших руках». Тема року — «Вплив війни на природу України: наслідки та шляхи відновлення». Організатори Конкурсу: Національна бібліотека України для дітей, Державна екологічна інспекція України, Національна спілка художників України, Громадська організація «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей», Благодійна організація «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», народний депутат України IX скликання Олена Криворучкіна за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.
Конкурс проводиться з 1 лютого до 22 квітня 2023 року у три тури:
перший — з 1 лютого по 5 березня — на місцевому рівні у територіальних громадах;
другий — з 6 по 20 березня — на обласному рівні;
третій (підсумковий) — 3 21 березня по 22 квітня на загальнодержавному рівні у НБУ для дітей.
У Конкурсі беруть участь діти до 18 років у 3-х вікових категоріях:
— дошкільники та учні 1-4 класів;
— учні 5-8 класів;
— учні 9-11 класів.
На Конкурс приймаються індивідуальні та колективні роботи у кожній віковій категорії.
Роботи надсилаються з коротким повідомленням: ПІБ автора у називному відмінку, його повна дата народження, домашня адреса (поштова), контактний телефон для зв’язку (у т.ч. батьків чи керівників); для колективних робіт: назва гуртка, ПІБ його керівника, мобільний телефон для зв’язку.
Протоколи та творчі роботи учасників надсилати на адресу: ООДБ ім. В Катаєва вул. Преображенська, 64, м. Одеса, 65045 до 10 березня 2023 року.
Детальні умови читайте у Положенні иланням: https://chl.kiev.ua/default.aspx?id=10472
Бажаємо натхнення та успіху!
                                           

Шановні друзі!
Серед багатьох європейських країн, які підтримали Україну під час війни, була Литовська Республіка. Вона не тільки стала її потужним голосом на міжнародній арені, але й захисником української культури у цей нелегкий для нашої країни час, адже підтримка є незамінним важелем для сталого розвитку у багатьох сферах, у тому числі й культурній
Запрошуємо вас долучитись до Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Вільнюсу — 700» з нагоди відзначення 700-річчя від дня заснування столиці Литовської Республіки. Цей захід проводиться за ініціативи Посольства Литовської Республіки в Україні, спільно з Національною спілкою художників України, Українською асоціацією працівників бібліотек для дітей.
Конкурс проводиться з 25 січня по 1 червня 2023 року у три тури:
перший — з 25 січня по 31 березня — на місцевому рівні у бібліотеках територіальних громад області;
другий — з 1 по 20 квітня — на обласному рівні в обласних бібліотеках для дітей;
третій (підсумковий) — з 21 квітня по 1 червня — на загальнодержавному рівні у Національній бібліотеці України для дітей.
Протоколи та творчі роботи учасників надсилати на адресу: ООДБ ім. В Катаєва вул. Преображенська, 64, м. Одеса, 65045 до 10 квітня 2023 року.
-Роботи надсилаються з коротким повідомленням: назва малюнку, прізвище, ім’я автора у називному відмінку, його повна дата народження, домашня адреса (поштова), мобільний телефон для зв’язку або телефон батьків; для колективних робіт — назва гуртка, ПІБ його керівника, мобільний телефон для зв’язку.
-Учасники Конкурсу кожної вікової групи готують оригінальні малюнки, виконані будь-якими художніми засобами і техніками, формату А-3, які відповідають темі Конкурсу та містять авторське бачення щодо культурного, історичного, традиційного розмаїття міста Вільнюс.
Детальні умови читайте у Положенні за посиланням: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10459

Оголошено збір книжок для дитячих бібліотек, які постраждали внаслідок бойових дій


Онлайн-проєкт «Що я скажу Солдату Перемоги»
Національна бібліотека України для дітей ініціює серед дітей України національно-патріотичний рух підтримки захисників «Що я скажу Солдату Перемоги». Це онлайн-проєкт, який передбачає написання дітьми з усіх куточків України та з-за кордону невеличких авторських віршів, есе, листів, роздумів, звернених до захисників. Кінцева мета – видання за підтримки благодійників друкованої збірки дитячих робіт. Цей проєкт покликаний об’єднати дітей і дорослих – патріотів, які душею і серцем люблять Україну і все українське. Друзі, пропонуємо вам зафіксувати свої роздуми або емоції, мрії та побажання, які ви відчуваєте у ці воєнні часи. Запишіть це українському воїну у формі листа чи листівки, есе або складіть вірш. Свої твори надсилайте на сторінку бібліотеки у фейсбук у повідомленнях із хештегом #ЩоЯскажуСолдатуПеремоги або на електронну пошту socio-cultural@ukr.net. Можна також намалювати малюнок як додаток до свого листа, сфотографувати його і долучити до тексту. Всі ваші тексти та малюнки будуть опубліковані на інтерактивній дошці «Що я скажу Солдату Перемоги» та доступні на сайті бібліотеки. Ви можете це зробити самостійно (натисніть на знак «+» у нижньому правому кутку екрану), а ваша публікація стане доступною після погодження модератором. Ви також можете ставити вподобайки іншим авторам робіт. Акція триватиме до завершення військової агресії. Експерти з числа військових, письменників та бібліотекарів відберуть найкращі та змістовніші дитячі дописи, які увійдуть до друкованої збірки «Що я скажу Солдату Перемоги». На знак подяки військовослужбовцям за мужність і героїзм, надійний захист рідної землі, подвиги, які щоденно наближають довгоочікувану Перемогу, читачі з різних куточків України на прохання бібліотеки долучилися до запису мотиваційного відеоролика «Ми дякуємо, любимо, чекаємо!». Перегляньте це відео та надихніться й ви на створення своєї подяки! https://www.youtube.com/watch?v=DDHXpYJ6w2A https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10239

Немає коментарів:

Незабаром – одне з головних свят року для українців 5 травня Великдень в Україні — державне свято, присвячене події воскресінню Христа. Для...