Шукати в цьому блозі

середу, 22 березня 2017 р.



 22 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ
Всесвітній день води, дата якого припадає на 22 березня, святкує вся планета. Головне завдання цього дня - нагадати кожному жителю планети про величезну важливість водних ресурсів для підтримання життя на Землі. Як ми знаємо, людина і всі тварини істоти не можуть існувати без води. Без наявності водних ресурсів, на нашій планеті не зародилося життя.
Ідея про проведення такого свята вперше прозвучала на конференції ООН, яка була присвячена розвитку та охороні навколишнього середовища. Ця подія відбулася в Ріо-де-Жанейро у 1992 році.
Вже в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН прийнято офіційне рішення про проведення 22 березня Всесвітнього дня водних ресурсів, який почне нагадувати всім людям на планеті про значення води для продовження життя на Землі.
Так, з 1993 року офіційно відзначається Міжнародний день води. До цієї події Організація по захисту навколишнього середовища звертається до всіх країн з проханням приділяти більше уваги захисту водних ресурсів і проводити конкретні роботи на національному рівні.
Також у своїй резолюції Організація по захисту навколишнього середовища рекомендує всім країнам 22 березня проводити спеціальні заходи, спрямовані на освоєння та збереження водних ресурсів. Крім того, було запропоновано щороку присвячувати цей свято якійсь певній темі. Так, період з 2005 по 2015 року оголошено десятиліттям «Вода для життя».
Свято «День води» проводиться, в першу чергу, для залучення суспільної уваги до даної проблеми. Це дозволяє залучити до її вирішення велику кількість країн і прийняти відповідні заходи щодо забезпечення питною водою жителів країн, які потребують в цьому.
Водночас основні цілі проведення свята залишаються незмінними, серед яких:
Надати реальну допомогу країнам, що зазнають дефіцит питної води.
Поширити інформацію про важливість охорони водних ресурсів.



Немає коментарів:

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, з метою поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечн...